דיברנו על המצב האפל של WhatsApp במשך זמן רב, ובו בדיוק סיפק בדיוק כמה זמן לקח לעסק להביא אותו למשתמשים. פונקציה אחת נוספת המיוחלת של WhatsApp היא היכולת לבצע תשלומים עם WhatsApp. פלטפורמת התשלומים החדשה בבעלות פייסבוק נקראת WhatsApp Pay. ככל הנראה יש לו הנהון רגולטורי במדינה. זה אומר שעשוי להיות עד סוף 2020 או בתחילת השנה הבאה, תוכל לשלם שימוש ב- WhatsApp.
על פי מה שמנהל RBI אמר ל- Business Standard, “חברת התשלומים הלאומית של הודו (NPCI) העניקה לאישור WhatsApp להפעיל את שירות ההחזר הדיגיטלי שלה באופן שלב.” זה בא רק ימים לאחר שפלטפורמת התשלומים של WhatsApp קיבלה קדימה מבנק המילואים של הודו (RBI).
תשלומים באמצעות שכר WhatsApp
WhatsApp כבר קיבלה אישור לבדוק את פלטפורמת התשלומים שלה עם מיליון אנשים בהודו עוד בשנת 2018. בהתייחסו אליו, מנכ”ל פייסבוק, מארק צוקרברג, אמר לאחרונה, “כאשר כל כך הרבה מהאנשים המשיכו להשתמש בזה שבוע אחר שבוע, הבנו שזה היה הולך להיות ענק כשנגיע להשקה. ”
WhatsApp מבקשת כעת לבדוק תשלומים עם 10 מיליון אנשים בהתחלה לפני ההפעלה המלאה. בתנאי של- WhatsApp כבר יש 400 מיליון אנשים בהודו, זו תהיה פלטפורמת ההחזר הגדולה ביותר, לפחות תיאורטית, כאשר השירות יתגלגל. זה אומר שלא צריך להיות קשה לעסק לשכנע עסקים להצטרף.
לעת עתה, WhatsApp Pay יהיה תכונה בלבד בהודו. זה יהיה ללא סיכון להניח שהוא לאט לאט יתגלגל גם למדינות אחרות.
כמה מאובטח יהיה WhatsApp תשלם?
ובכן, העסק הבטיח לכאורה ל- NCPI כמו גם ל- RBI ש- WhatsApp Pay יעמדו בחוקי לוקליזציה של הודו. כמו גם חקיקה זו זקוקה לעסקים כדי לאחסן את כל הנתונים האישיים הקשורים להחזר בשרתים אזוריים במדינה. עם זאת, לא Whatsapp ולא Business Business שלה פייסבוק יש את הרקורד הטוב ביותר בכל הקשור לשמירה על נתונים פרטניים.
כאשר האייפון של ג’ף בזוס נפרץ, זה היה בגלל באג WhatsApp. זו הדוגמה האחרונה, אולם היו בעבר הרבה באגים דומים באפליקציה. כמו גם פייסבוק, קחו בחשבון את קיימברידג ‘אנליטיקה? זה היה המצב היחיד שהודגש אולם העסק היה במים קשים המון פעמים.
בהתחשב בכל זה, ברור לעסוק בדיוק עד כמה בטוחה פלטפורמת התשלומים של WhatsApp זו? האם אנו באמת יכולים לסמוך על WhatsApp לשלם עם הפרטים הכספיים שלנו?